NAMASTE” BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 NAMASTE” BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı (İFSAD) Resul Gümüş'ün Nepal ve Hindistan gezilerini kapsayan fotoğraflardan oluşan NAMASTE” slayt gösterisi fotoğrafseverlerin yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

İnegöllü fotoğrafseverlerin yanı sıra Bursa`dan da misafirlerin ve fotoğraf sanatçıların katıldığı Olimpik Balo Salonu’ndaki slayt, büyük ilgi ve beğeni topladı. Fotoğrafların çekim konuları manzara, günlük yaşam, mimari, portre ve vahşi yaşamdan alınan fotoğraflardı. Slaytın en ilgi çekici kareleri Ganj Nehri’nde yıkanma, ölü yakma törenleri, Himalaya dağlarında treking, Everest dağına uçuş ve Tac Mahal’de çekilen fotoğrafların kareleriydi. 

19 GÜNLÜK MACERA

Toplam 19 günün yoğun temposu ve maceralarını slayt başlamadan anlatan Resul Gümüş,  “Geziye 4 kişi olarak sırt çantalarımızla çıktık ve planlama yapmadık. İlk önce Dubai`ye sonrası Nepal’ın başkenti Katmandu`ya ulaştık. Türkiye`nin 30 yıl gerisinde bir ülkeye geldiğimizi görünce çok şaşırdık. Nepal, fakir bir ülke ama insanları son derece mutlu... Sonrasında vize problemlerinden dolayı 1 hafta daha Nepal’de kaldık ve bu sürede 4 günlük trekking yaptık. Himalayaların uzantısı Annapurnaları görmek için Pokhara Şehri’nden Ponhille ulaştık. Daha sonra UNESCO tarafından korumaya alınan Ulusal Milli Park Chitwan’da safariye çıktık. Ceylanları ayrıca bölgenin sembolü tek boynuzlu Gergadanı fotoğrafladık.  Akşama doğru aracımız bozuldu ve Bengal kaplanının hedefi olabilecekken yeni araçlarının gelmesi sonucu kurtulduk. Geçtiğimiz nehrin timsahlarla dolu bi nehir olduğunu geçerken fark ettik. Vize problemlerin halledilmesinden sonra 26 saat boyunca Hindistan Tata’ya otobüs yolculuğu yaptık. Varanasiye vardıklarını oranın da Ölüm kokan şehir olduğunu gördük. 15 saat tren yolculuğu sonrası Delhi’de Türk Diplomat ile buluştuk ve açlığımızı Türk lokantasında giderdik. Dünyanın 7 muhteşem eserlerinden biri olan Tac Mahal’i fotoğrafladık ve gezinin ana hedeflerinden birine ulaşmış olduk. Jaipur’da fillerle Amber kalesi ve Hava Mahali’de gördükten sonra nemin ve sıcağın bol olduğu Mumbai`e uçakla uçtuk. Fil Adası’nı gezdik ve oradan da Katar Doha’ya ulaştık. Doha`yı da gezdik ve sonrasında vatan topraklarında özlem giderdik” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32